kersthaar

Kersthaar deel 1

Ik vertelde eerder al niet echt een keukenprinses te zijn. Om mij heen zijn mensen al druk in de weer met gerechten voor het kerstdiner, in ieder geval met het verzinnen er van. Voor ons kerstdiner met de familie neem ik de satésaus mee… Zegt genoeg toch.

Maar waar ik wél enthousiast over kan worden is: haar! Ik vind het sowieso leuk om het haar van mijn meiden te doen, maar ze willen daar nooit zo lang voor stil zitten. Dus ik moet gewoon heel snel zijn of het wordt toch al snel iets simpels. Met kerst vinden zij het zelf echter ook wel leuk om er een beetje aandacht aan te besteden. De outfitjes hebben ze zelf al klaar gelegd (lees: gewoon alles wat glitters heeft uit de kast gerukt) en ze vroegen zo waar of ik nog ideeën had voor een leuk kerstkapseltje!

Ik ging op instagram zoeken en vond zó veel leuks! Afgelopen weekend wilde ik een aantal kapseltjes bij mijn meiden uitproberen, maar de sneeuw gooide wat roet in het eten, want sneeuwballen gooien had natuurlijk prioriteit! Aan drie kapseltjes zijn we toe gekomen, dus die ga ik hier eens even laten zien. Maar er is nog zoveel leuks uit te proberen, dat jullie zeker nog wel een Kersthaar deel 2 en misschien ook nog we een Kersthaar deel 3 kunnen verwachten. Ligt er even aan hoeveel zin de meiden nog hebben om proefkonijn te zijn 🙂

1 – Het rendier

Kapseltje 1 is een rendier, is ie cute of niet?!

kersthaar

Het is heel simpel te maken, je maakt gewoon een knotje met een haardonut en de accessoires maken het tot een rendier. Dit zijn de spulletjes die ik er voor heb gebruikt:

Ik liep bij de Zeeman toevallig tegen zo’n gewei aan, maar je kunt het natuurlijk ook maken van datzelfde spul als waar ik het neusje van gemaakt heb. En wiebeloogjes zou hier ook wel heel leuk bij zijn, maar die kon ik niet vinden. Ik heb nu gewoon twee oogjes op wit karton getekend en met een schuifspeldje in het knotje gespeld. Ook wel prima vond ik..

2 – Vlechten met lint

kersthaar       

kersthaar

Dit tweede kapseltje zijn twee vlechten (vanuit twee staarten) met cadeaulint, versierd met strikjes van de Action. Hoe ik vlechten met lint moest maken wist ik nog niet eerder, want je vlecht dus eigenlijk met vijf strengen, drie van haar en twee van lint. Ik vond het wel een beetje lastig maar toen ik het eenmaal doorhad was het goed te doen. Ik vind het echt supermooi zo’n vlecht met lint, helemaal wanneer je de vlecht een beetje breder maakt door de lussen lichtjes uit elkaar te trekken. Wanneer je op youtube zoekt naar ‘5 strand braid ribbon‘, dan vind je een hoop filmpjes waarmee je dit makkelijk onder de knie kan krijgen.

3 – Vijf strengen vlecht met glitterdraad

Toen ik het eenmaal kon, wilde ik nog wel even doorvlechten op deze manier, maar dit keer probeerde ik dit met een ‘opvlecht’. Cadeaulint, zoals ik bij het vorige kapseltje gebruikte, is wel wat stug, dus je kunt misschien beter kiezen voor een zachte draad, lint of misschien is een slinger wel hartstikke leuk!

Ik gebruikte dit glitterdraad, dat ik kocht bij de Action:

kersthaar
De glitter zie je niet echt op de foto he? Nou zit er echt in hoor…

En dit was het resultaat:

kersthaar

kersthaar

 

En dat was het voor nu. Bij ons is het rendier wel populair en ik weet zeker dat in ieder geval één van de tweelingmeiden dat kapseltje zal hebben op ons kerstdiner. De grote meiden willen echter nog wat andere dingen proberen. Zoals ik zei: wordt vervolgd 🙂

Welk kapseltje is jouw favoriet?

 

 

3 gedachten over “Kersthaar deel 1”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.