Wat doet een thuisblijfmoeder met basisschool kinderen de hele dag?

*

Hoi allemaal!

Wat leuk die reacties op mijn eerste blog, hartstikke leuk om te weten dat jullie benieuwd zijn naar mijn verhalen.

Eén van de ideeën die werd geopperd naar aanleiding van die eerste blog was: vertel nou eens wat je zo de hele dag doet als de kinderen naar school zijn. Dat vond ik wel een goeie, want dat ben ik dus ook nog volop aan het uitvinden.

De afgelopen jaren heb ik nooit veel uren gewerkt, maar op dit moment werk ik helemaal niet. De verwachting was dan ook, dat ik met alle kinderen naar de basisschool, zeeën van tijd zou hebben en volledig zen door het leven zou gaan. Mwah… valt tegen! Ik had verwacht elke dag te gaan sporten, boeken te gaan lezen en met een volledig afgestreept lijstje met een nog warme koffie op mijn eigen bank zou gaan zitten. Maar daar komt het dus eigenlijk helemaal niet van.

De tweeling gaat sinds de zomervakantie naar school. De eerste drie weken heb ik in die kindloze 6 uur bijna non-stop in de sportschool op de loopband gestaan. (De reden daarvoor was dat we daarna voor 3 weken met de tweeling naar Sardinië gingen voor opnames van Nieuwe Buren 4. Waar het bikini-weer was. En nee, die drie weken loopband waren (net 😉 ) niet genoeg, maar dat mocht de pret niet drukken.) Die drie weken ben ik lekker sportief bezig geweest in ieder geval.

Toen we uit Sardinië kwamen was het herfstvakantie en toen heb ik vooral de grote meiden plat geknuffeld. De afgelopen weken, waarin ze weer allemaal naar school gingen, ben ik voornamelijk aan het opruimen en schoon maken geweest. Niks voor mij. Maar áls ik dan begin met ruimen word ik wel een beetje extremistisch, dan moet ieder laatje op zijn kop en elk mandje georganiseerd.

Ik snapte mensen die dingen zeiden als: ‘vrijdag ga ik mijn huis doen’ of ‘zondag ga ik wasjes draaien’** echt helemaal niet. Die dingen doe je toch gewoon even tussendoor, dacht ik? Een omgevallen pot strijkkralen was bij mij een mooie aanleiding om eens te gaan stofzuigen en als er een beker optimel opkieperde (optimel is het ergste….) was ik ook echt niet te beroerd om te gaan dweilen. Een wasje gooide ik er in als ik toevallig naar zolder moest. Maar nu ik een soort huishoudmanie heb snap ik het wel; het is eigenlijk behoorlijk veel werk om zo’n huis een beetje lekker bewoonbaar te houden. Helemaal wanneer er in dat huis 6 sloddervossen wonen. En het houdt maar niet op en elke dag kun je opnieuw beginnen. Behoorlijk frustrerend en mijn hobby is het dus niet. Maarrr, klein pluspuntje: waar een paar sokken zoeken me voorheen 15 minuten kostte én een hoop gevloek, pak ik ze nu simpelweg uit het daarvoor bestemde mandje. Voelt heel volwassen.

Ik zou wel graag weer willen werken hoor. Om het gevoel te hebben iets nuttigs te doen (hier mag op gereageerd worden 😉 ), om iets anders te doen dan schoonmaken, maar vooral ook om een wat geld te verdienen! Want waar een peutertweeling echt geweldig is om een beetje te besparen (je durft simpelweg niet naar een winkel), vliegt het geld eruit in deze situatie. Na jaren niet echt te hebben geshopt, haal ik de schade flink in. Heerlijk.

Iets anders waar ik nu weer tijd voor heb is paardrijden. Ik raad het alle ex-paardenmeisjes aan om weer te beginnen. Je weet wat ze zeggen: Een uurtje paardrijden a day keeps de psychiater away. Maar een uurtje in de week werkt ook.

Dus tja, wat doet een thuisblijfmoeder zoal als de kindjes naar school zijn? Ik kan er niet eens echt een antwoord opgeven. Een combi tussen huishouden, gezinsmanagen en genieten van de alleen-tijd ofzo. Wanneer ik het uitgevogeld heb, kom ik er op terug, maar ik vind dat ik daar, na die uitputtende 4 jaar, best even de tijd voor mag nemen.

Wat doe jij zoal wanneer de kinderen naar school zijn?

*De afbeelding hierboven is maar een grapje natuurlijk. Hoewel ik inmiddels wel al bij level 466 ben….. 🤔

**nee, die snap ik eigenlijk nog steeds niet. Alsof je naast die wasmachine blijft zitten?

4 gedachten over “Wat doet een thuisblijfmoeder met basisschool kinderen de hele dag?”

  1. hahahahaha, ik ben heel heel erg benieuwd. Siem gaat over anderhalve maand. Ik heb ook het idee zeven van tijd te hebben en ben er van overtuigd een spin en span huis te hebben straks. We gaan het zien 😉 Ondertussen ga ik natuurlijk baby 4 uitbroeden, ook een behoorlijk serieuze taak 🙂

  2. Ha ha ha, ik weet nog, de eerste keer naar school (peuterspeelzaal) ik alleen maar voor het keukenkraan heb staan wachten tot het tien over elf was……hoera toen mocht ik ze weer halen. En dat was maar 1 ochtend per week…….
    Toen ze naar de basisschool gingen, vond ik dat ook wel moeilijk hoor…….maar uiteindelijk heerlijk mijn ‘draai’ daarin gevonden. Inmiddels 23 jaar geleden……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.